Studenten- en jongerenhuisvesting

Bij transformatie gaan de eerste gedachten meestal uit naar deze klantgroep en het is ook vaak door onze partners met succes gerealiseerd. Het is een klantgroep die eerste prioriteit legt bij de binnenstedelijke locatie. Deze voorkeur is juist realiseerbaar dankzij de lege kantoren op die plek. Bij een goede locatie zijn afwerkingsniveau, uitstraling van het gebouw en uitzicht secundair.

Groot voordeel van deze groep – veelal huurders – is het lage autobezit, zodat vaak met succes een lage parkeernorm is bedongen. De woningtypen voor deze groep variëren van goedkope kamers, studio’s tot tweekamerappartementen. Bij de transformatie naar kamers met gemeenschappelijke voorzieningen kunnen bij een slimme plattegrondontwikkeling veel bouwkosten bespaard worden door maximaal hergebruik van de aanwezige voorzieningen van het gebouw. Veelal is hierbij gebleken dat het efficiënte gebruik van de bestaande gebouwen leidt tot een redelijke residuele verkoopwaarde voor de kantooreigenaar.

Bij (voorgenomen) gebiedstransformatie zijn zij uitstekende pioniers gebleken. Het merendeel van deze bewoners kent ook een snelle carrière-ontwikkeling en blijft als Young Potential via wooncarrière in opeenvolgende projecten een rol spelen in het gebied.

Bij het TransformatieTeam is veel ervaring met de daadwerkelijke realisatie van deze woonvorm. Zowel op gebouwniveau als wel als onderdeel van de start van totale gebiedstransformatie.  Ook met het opzetten en begeleiden van een aangepaste efficiënte beheervorm voor deze, veelal omvangrijke projecten, bestaat veel ervaring.